pühapäev, august 27, 2006

tallinn - mitte ainult mornide linn

Kalamajas on ikka vapustavad avalikud teenused. Täna omiku pool neli helistas politsei, et ma võiks ka korra õue tulla - mu juhipoolse peegli jalaga küljest löönud narkar on juba kinni võetud, juhusliku tunnistaja ütlused kirja pandud ja minagi võiks kaebuse kirjutada, et oleks alus tšjordile öömaja pakkumiseks. Ma küll ütsin, et magan edasi ja tulen omikul, aga koostöö laabus. Peegli taastamine nii hõlpsalt vist ei kulge.

Ja oma maja on kah jumalik ning sotsiaalset kapitali on nii et mine või börsile. Krt 6 toob väga kiiresti laenatud sibulad tagasi, krt 10 ei julgend soja laenama tulla, aga nüüd ostis omale terve kanistri ja pakub kõigile. Mitu õhtut oleme liivakasti äärel naistega poolt maailma klatšinud, Ö on saanud krt 4 ja krt 10lt kassiasjade pakkumisi, eile aitas koristajamutt meil Jga puslet õues kokku panna, tema vahetas välja krt 10 proua, kes pidas keskööni vastu (toonikut ei olnud, tegelt oli pime ka juba). 4-l olen aidand arvutit tuunida ja city24 müügikuulutust üles panna, 6le tõin ise poest uue arvuti ära.

Krt 5 külalistega olen mitu korda kontvõõrana kena õhtu veetnud, krt 3 ja 6 laenasid meile kuuride tarvis tööriistu, mina annan nädalavahetuse ajalehed 6le, laenasin 3le jaanipäeval õlut ja hiljuti J vanemate redeli, Käbi laenasin koos bussiga eile samuti 3le, krt 18 lubas mul ehitajad enda juurde kolida jne jne. Krt 7 on küll natuke liiga entusiastlik ise maja asju korraldama (ja iga laokil puujupi omale saagima), aga mu töö ongi kaasa(noogu)ta(da). 9ga suhtlemine on piirdunud vaid sellega, et nende koer sõi mu korterisse pääsedes ükskord küpsised hoo pealt ära, aga armas peni on. Ah ei, 9nda semu pakkus kunagi ilgel pohmakaomikul ka trepil õllelonksu. Ärakolind krt 2 saatsime õues poole majaga mõõdukalt läbustades minema juulis. Ja noh krt 15ga ei toimu mul nagunii pea midagi eraldi ja köögiinventar (noh, ka sõbrad, mehed, lapsed ja ravimid, nagu Ö täpsustas) on pidevalt vahetuses.

Okei, nii positiivsed pole selle nädala avastus, et 18ne eelmine omanik varastas 17ne elektrit ja kuuenda ohmul õnnestus liivakastikattesse muruniitjaga auk sisse sõita ja ta pidevalt kõigilt raha ja telefoni laenata üritab, aga muidu on ikka väga nitševoo ühistu.

Enamik mu majarahvast isegi vist leppis teadmisega, et ma mitme aasta eest pikalt majas ja muinsuskaitses vaieldud/valitud värvipassi perse saatsin ja viimasel hetkel autentsetes toonides fassaadi taastada otsustasin. Kuigi liistud ei tule vist päris õiged.

Naabermajadega suhtlus on pisut nõrgem ja piirdub peamiselt meie maja poe (a)sotsiaalse keskuse iseloomuga, aga üks nõudis oma aialippe mitu korda tagasi, kuigi me tegime talle uue ja kenama seina. Ja rohelise naabri teise korruse bõkid (kel pidevalt akna peal mingid jalatsid kuivavad) tahavad aegajalt meie hoovis seisvaid tsikleid ära osta. Aga nende all elavad lesbid ei ütle teregi!

Üritan nüüd presidendidebatti kuulata. Nagu jõuluvanale kirjutaks mõlemad kandidaadid - olge paid KeRad, tulge ikka saali ja hääletage kasvõi vastu. Liiga leebe mu arust. Peaks ikka mingi... 'lahinguväljal näeme, raisk', hüüdma.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

müüa ei taha mõni korter oma korterit peaaegumuidu?

kalor ütles ...

poolteist milli on muidu või peaaegu muidu?

Anonüümne ütles ...

oleneb korteri suurusest.

Anonüümne ütles ...

Höhöhö! Kusjuures, ma vist nägin ka seda narkarit, -- ärkasin keset ööd, kuna ta, sitt, lärmas otse mu akna all! (Või tegelikult kotjas too härra hõlmade lehvides tänaval edasi-tagasi, karjudes "ыыы, бляяяяд нааахуи ыыыыыы-ыы-ыыы бляяяяд(jne)". Peeglilõhkumist paraku ei näinud).

Aga kuna olen aja jooksul leppinud paratamatusega, et Kungla tänav, uuskodanluse ja individualismi taimelava, on lihtsalt selline köitev öine sihtpunkt kõigile 20-aastastele kehasisesest ja -välisest keemiast pulbitsevatele muukeelsetele noorsändidele, siis magasin otsekohe edasi.

Anonüümne ütles ...

Elan ka kalamajas ja köögi tavaar on küll jah pidevalt mingil põhjusel naabritega vahetuses