reede, veebruar 13, 2009

Maskide langemise aeg

Mis päev see nüüd on sihuke, Sirp oleks nagu ekstra minule mõeldud numbri teinud, aga ikkagi tunnen end halvasti, et mai oska mõelda ja kirjutada ja lavastada nii nagu Ülle demokraatia, Daniel meedia või Arne.. er.. balli maskidest. Isegi Sirbi kaanepoisi teise tilga peale tuli P-karu enne mind.



Daniel jõudis Ilvesetommist vähemalt ette selle šaakalinduse jutuga, kasutamata nii jaburat sõnagi. President on ajakirjanduse kohta täna veel öelnud "lihtsalt masendav", mis tundus kuidagi tuttav. Nimelt, kui ma ära olin jaanuaris, teatas P, et Kadri Liik oli raadios Läti olukorra kohta öelnud ka "täiesti masendav" või midagi üsna sarnast. Hansapanga Maris Laurilt meenub hiljutine hinnang "absurdne", ma ei mäleta, mille kohta. Ja küllap siukseid on veel. Samostist mai räägigi (aga nõustun temaga muidugi pea igas asjas). Või Oviir/Mattsoni dünaamilisest duost, mille üle on juba niutsutud.

Minu küsimus on, kuhu kurat me jõudnud oleme, kui üha rohkemaid haritud inimesi ja analüütikuid ei suuda enam toimuvat mingite muude väljenditega kirjeldada kui a la 'masendav'?

"Savisaar on lähenevate valimiste valguses suhteliselt pekkis," sõnas sotsioloog Andrus Saar kommentaariks?
"Reformierakond oli oma toetusprotsendiga veebruaris täiesti või sees," hindas politoloog Tõnis Saarts?
(Or perversely, mitte, et neil väljendeil ega parteidel nüüd vahet oleks)

"Eesti haridussüsteemi võib põhimõtteliselt põlema panna," tutvustas Marju Lauristin äsjavalminud uuringu põhilisi järeldusi?
"Omavalitsuste hulk on Eestis lihtsalt värdjalik," hindas Garri Raagma.

"Kõik on putsis," mõtles Peep Mühls uut hartat tutvustades, saades samal hetkel aru, et mõtles väheke valjusti. Aga tal oli õigus, nagu kõigil teistel.

----
Lisa: Harri Taliga ütles raadios just "värdjalik eelnõu"

2 kommentaari:

öö ütles ...

me ju teame, kes selle kraani lahti keeras. eks ikka härra "kolme nädalaga pole munnigi tehtud".

Anonüümne ütles ...

hmm, see oli ju siseminister j. mõis juba aastal 99 vist ja ei kellelegi muule kui peaminister laarile, kui ajakirjandust uskuda. a eks siis oli ka raske aeg.