kolmapäev, veebruar 15, 2006

argikeel

Nii. Kopteriõnnetuse põhjus on vähemalt kellelegi selge: "Servo kolvipea küljest on lahti koorunud osa plasmameetodil peale kantud vase ja alumiiniumi segust valmistatud kattekihti."

D viitas tsitaadile ühes varasemas uudises: "Rahvakeeli öeldes, kopterit juhitakse tiiviku labade seadenurga muutmise teel hüdrovõimendi abil ja ühel hetkel muutus ootamatult laba seadenurk." Leidis, et hüdrovõimendi seadenurk ei ole küll rahvakeel.

Mulle tundus, et kui rahvalik on regi ja Opel Vectra, siis kopteritest teabki meie rahvas ju (tänu Ansipile) palju rohkem kui autodest ja kodumasinate kasutamisest, nii et rahvalik inaff.

Jiga meenutasime Doomi mängu plasmagun'i ja ta tegi üldisema tähelepaneku katastroofide rikastavast mõjust argikeelele: "Iga poetagune teab pärast Kurkset, et kaitseväes on käsuliin, pärast Estoniat, et on vööriaparell ja pärast Pärnut, et on kroonlinna null. Nüüd siis see plasmatuunitud servo või mis ta oligi."

Ainult viimase naftareostuse juures ei õppinud me vist midagi, isegi mitte masuudil, bensiinil, diislil ja toornaftal vahet tegema. Eriti rumal õnnetus.

EDIT: ahjaa, linnugripiga levib muidugi ka uus sõna "pandeemia". pole kuulnd? tuleb gripp, küll kuulete.

1 kommentaar:

Indrek ütles ...

njah.. eks ta nii ole küll..

sellest naftareostusest õppisin isiklikult seda kuidas surnud ja elusal linnul talvises rannas kaugelt vahet teha.. esimene on lume alla mattunud vaikselt ja teine mitte. :)

tasub tarkusetera kõrvataha panna..