esmaspäev, juuli 24, 2006

helista emale (toetab avatud eesti fond)

Tuli mingi kahtlane e-arve IFilt kindlustuse peale, helistasin pool elu kindlustuses töötand moorile, et mis värk on. Teadsin, et ta on kõik need aastad mulle mingit õnnetusjuhtumit elus hoidnud. Tundub, et ihv hakkas järsku mulle e-arveid saatma lihtsalt.

Aga. Lihtne jah/ei teema kujunes 47minutiliseks kõneks. Peamiselt emalt pojale, kuigi ega ma väga puigelnud ka. Moor oli just hiljuti märkinud, et eelmisel aastal sai kogu pere vaid kolm korda kokku, tänavu pole kordagi veel nii halvasti läinud.

Igatahes. Sain teada, et mu arust lastetutel naabritel saab väike Osskar juba neljaseks ja äkki tuleb juurde. Et Pärnaendel oli 77 ja viimased kaks aastat elust aint arstil käinud, kuni nüüd vähjatõbi vigla käest rebis. Et mu kunagine ulmehalva näonahaga arstimängukaaslane saab juba teise lapse. Et kolmanda naabri 35. sünnipäev toimub varsti neljanda naabri daatšas. Et vend käib juba mitmendat nädalat kuskil aknafirmas tööl kogu oma saksa filoloogi diplomiga ja tingimused on sitemad kui isa töö juures olid.

Siis, et Golf on vennale antud ja isa Passatiga ei oska moor sõita, kuna sel on roolivõim, aga talle meeldib füüsiline koormus. Ja uut 90ndate lõpust autot ta ei leia. Et nädalavahetusel tuleb "tädikese" mehe sünnipäev, kes ilmselt tähendab ühte isa täditütardest (vt paari kuu vanune post da relatiividest). Et moor ei võtnud ise mu helistamise peale toru, vaid saatis tädikese kartuses isa.

Et isa vend polegi enam Stereos baarman vaid pärast...mdea...15aastast baarikarjääri on nüüd Soomes kusagil kivipurustaja peal. Et onu esimene poeg ((üle?)eelmise naisega) saab juba 15. Et muidu kõbus, aga aina seniilsem fanama (74) ei tundnud moori üksba tänaval ära enam ja jäi üsna umbuslikuks vestluse lõpuni.

Minult kuulis ta veidi agulielu, Ö ja tööde kohta, kuigi mu põhitöökoha nime ei suuda ta siiani meelde jätta. Andsin ülevaate Jga ehitatavatest kuuridest, et lähen sel nädalal kolmele sünnitusloengule ja kooli kohta ei tulnd tal õnneks meelde küsida. Küll aga kunagi OÜ osakapitaliks laenatud rahast, mistõttu kandsin talle igaks juhuks viis tonni kõne käigus. Igati tülikas ja kulukas ettevõtmine, aga vähemalt tootsime sitaks sotsiaalset kapitali ja maakera tiirleb tsipa tihemini.

Ma rohkem ei mäleta hetkel. Aga mitte kellelgi ei jäänud näpp ninna kinni!

4 kommentaari:

öö ütles ...

ähh! ma tahtsin just kirjutada, et näpp jäi ninna kinni! kuda ei jäänud!

Anonüümne ütles ...

mähh? mingi superataki teema? american pie 33 1/3?

kalor ütles ...

vaata telekat, aff

Jubejuss ütles ...

naersin.
seekord tagusin ka käega vastu põlve.
Viimasel ajal olen täheldand endal suurenend huvi hobuste vastu.
Aga mitte persete, mida kiidetakse, vaid hirnumise pärast.
visuaalse verifikatsiooniga on Operas vähemalt nigelalt, ei näidand mingit pilti. Ei tea mis värk, aga vastus on mnfutxy. Kas ka teil?