kolmapäev, august 26, 2009

päeva pressiteade

Ikka jõhkralt taustainfot või LSDd on vaja, et sellest midagigi sotti saada. Kui raske on kohe teatesse "täpsem info" panna?!

Sadamaseadust muudeti keset kohtuvaidlusi
Käesoleva aasta juunis muudeti põhjalikult Sadamaseadust ja selle katte varjus ka Meresõiduohutuse seadust. Nende muudatuste tulemusena sai Veeteede Amet lõpuks teada mis on veetee.

Ühtlasi kaotati sadamatele sadamapassi nõue, mis muutis võimalikuks suvehooajal avada nii mõnigi väikesadam, mille sadamapassi kinnitamisega Veeteede Amet ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium pahatahtlikult venitasid.

Nii Sadamaseadust kui ka Meresõiduohutuse seadust muudeti Veeteede Ameti initsiatiivil ja keset käimasolevaid kohtuvaidlusi, et amet neis vaidlustes kaotajaks ei osutuks. Vaieldi veetee mõiste üle, mis seadustes seni puudus.

Vt. Sadamaseadus https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13196603
Meresõiduohutuse seadus https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13198714

Täpsem info:
Pressiteenistus
Info Ettevõtete Grupp
Kontakt, tel: 50 67 262
E-kiri: press@ieg.ee

3 kommentaari:

ES ütles ...

sa ei ole kursis haapsalu sadamatevaidlusega siilats vs ülejäänud eesti? kui ei, siis kipperis on pikkkkkkkk teema sellest.

kalor ütles ...

faktiga ikka olen. aga no siuke teade...

ES ütles ...

no siis uuri natuke seda tausta...ja loe nt mõnest navigaatorist siilatsi kirjutisi sel teemal..ja siis sa enam ei imesta :)