esmaspäev, november 26, 2007

kodanikupäev

Ikka tõsise hirmuga läksin täna Ristiku põhikooli õpilastele kodanikuksolemisest rääkima. Niisama raske teema lihtsate sõnadega seletamiseks, ammugi siis 6-9. klassidele ning eriti sellele koolile. Julgust ei lisanud, et rahvusringhääling näitas eile, kuidas sealsamas ruumis ss-rivo ära suri ja see ss-mulatt, mistand oligi, üleni valges, klaverit mängis (kuigi teist, põrandavärviga üle võõbatud pilli).

Läks aga täitsa lobedalt, kuigi mul keelati igal juhul ropendamine ja kahemõtteliste naljade tegemine, mis ei jätnud mu repertuaarist just palju järele. Sammusin siis kiiruga trepist üles nagu Matvere eile ja kui aula ukse taga mingi tatt tähtsalt teatas, et sisse ei tohi minna, ütlesin talle ülbelt 'mine perse' ja trügisin mööda. Jumal kui piinlik mul oli, aga aktusel olin viisakas!

A muidu läks hästi. Üks potter teadis, misasi on aus kaup, teine oli UKi kirbuturul käinud ja kolmas küsis pärast mu pooletunnist ettekannet õhinal "öelge, kuidas ma kodanikuks saaksin?"

Kaasaja noorte kodanikujulguse illustreerimiseks siia lõpetuseks (juba netis leviv) väike mataülesannete valimik sama kooli üheksandikult:

Nimi:________
Hüüdmini:________
Gängi nimi:_____________

1. Siimul oli 0.5 kilo kokaiini. Kui ta müüb 80g sellest Matile 3 sotiga ja 90g Ollile 4 soti eest siis mis on ülejäänud kogu tänavahind mis talle kätte jäi?

2. Daniel "pimpib" 3 litsi. Kui iga litsi hind on 5 sotti sõidu eest siis mitu sõitu peab päevas iga l*** ära tegema et Daniel saaks oma igapäevase 5000 eeguse hero laksu kätte?

3. Trev sai röövmõrva eest 6 aastat, saagiks aga 350tuhhi mille asukohta ta ei avaldanud. Kui ta naine raiskab 33,1 tonni kuus siis kui palju pappi on alles kui Trev välja saab?
Boonuspunktid: Kui palju saab Trev juurde pärast oma naise mahalöömist?

4. Leo varastab Joonase rula ja põgeneb Joonase eest ära 50 Km/h.
Joonas laeb seejärel oma väikest 9mm'st sõpra. Kui relva laadimine võtab 20 sekki, siis kui kaugele jõuab Leo põgeneda enne kui ta vagaseks tehakse?

HEAD LAHENDAMIST!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

kui mu matemaatika on õige, siis rulavarast 9mm sõbraga keegi vagaseks ei tee.

50km/h = 50 000m/h = 833 1/3m/min = 13,8 m/sek. 20 sekundiga jõuab ta 277,8 meetri kaugusele ning sellise maa pealt ei lase enam ükski 9mm kuule tulistav relv nii täpselt, et liikuvale sihtmärgile pihta saada.

ning kokaiin esimeses ülesandes oli liiga odav.