neljapäev, november 09, 2006

word of the day 'bipartisan'

Pealkirjaga päevapoliitika teema ka lõpetaks, igatahes just seda terminit on kõik kohad täis. Eilne loeng USA valitsemiskorrast polnud õnneks valitsuse propaganda, vaid üks Georgetowni ülikooli professor andis igati subjektiivse ülevaate, kuidas see monstrum toimib ja muidugi kui põnev pärast eilset Bushil saab olema. Ei saa öelda, et mõned korraldajad end ka tagasi hoidnuks, kui paar osalenut sai SMSi uudisega Rumsfeldi tagasiastumisest. Business Roudtable'i küll konkurentsivõimet promov reklaam Clintoni ja vana Bushiga "If they can put aside their differences after an election, so can you" on igati armsalt kontekstis.

Millist nišši ma enne ei teadnud, on kodanikualgatus raamatukogude töös. Paljudes kohtades tunduvad olema sarnased kehad nagu meil koolide hoolekogud või on see mõne raamatukogu sõprade klubi, kus kodanikud käivad koos ja otsustavad, mida raamatukogu arvutitest vaadata tohib või ostavad ise 500 uut Potterit juurde (tõsine probleem, kuna ühel vist West-Virginia raamatukogul oli raha vaid kahe eksemplari ostmiseks, mis viis järjekorra 2,5 aasta pikkuseks). Kas mina ei tea lihtsalt Eesti raamatukogudest midagi või ei tea keegi ega peeta neid meil mingiks oluliseks ruumiks?

Põhiteemast, kolmandast sektorist pole meile veel midagi räägitud, aga lektor oli pisut segaduses, kui keegi eile küsis NGOde rahastamise kohta. Kutt vastas, et mismõttes NGOd ja rahastamine - me lihtsalt tuleme enamasti kokku ja teeme asjad ära ega leiuta sellele mingit nime või eelarvet. Pole vaja.

Igaks juhuks panen ühe pildi ka, ühest ilmselt enim fotografeeritud sümbolitest Washingtonis Executive Mansioni juures, kes olla seal oma telgiga olnud enam-vähem sama kaua kui maja ise...

Kommentaare ei ole: